Alkuperä/Origins

(this is not ready yet…will write it ready later…)

 

Sevón leads us to Dictonius kin and also to Bille and Danske lineage. This is interesting because Bille is here in Denmark one of its ancient noble families ja we are its descendants through its Skåne lineage: Bille Basse. Down here a link to Bille website and if translations are needed, let me know in a comment.

Link: Bille sivustot – Bille site this link takes its sweet time to load..

Then I’ve done direct bloodline here down because I havent had time to move all information to our family tree in Myheritage. I haven’t found this bloodline by myself, no, this is a work of many researchers. Im in middle of another kind of research when it comes to bring forth and further investigate this done work: I’ve contacted Bille family here in Denmark and other folk who can be helpful in finding out why the first Bille came to Finland and who was it.

I’ve got a huge amount of new info and I will update all of them during the summer…it will knock your socks off!

By klicking images you can get them larger. You will also notice the many other noble family coats of arms…I will tell about them, also later.

Suomeksi:

(tää ei ole valmis vielä, jatkan myöhemmin…)

Sevón johtaa meidät Dictonius sukuun ja myöskin Bille ja Danske sukuun. Tämä onkin mielenkiintoista jo senkin vuoksi että Bille on täällä tanskassa yksi sen ikivanhoja aatelissukuja ja me olemme sen Skånelaisen sukuhaaran jälkeläisiä: Bille Basse. Tässä linkki Bille sivuille, jos tarvii kääntää, niin jätä komentti niin kääntelen.

 

Linkki: Bille sivustot – Bille site se vie aikansa lataa…

Sitten olen tehnyt suoran verilinjan tähän alle koska en ole ehtinyt siirtää kaikkia tietoja sukupuuhumme Myheritagessa. Itse en ole tätä linjaa löytänyt, vaan tässä on monen tutkijan työn tulos. Minä olen keskellä toisenlaista selvitystä mitä tulee tämän upea työn jatkamiseen: olen ottanut yhteyttä Bille sukuun täällä tanskassa ja sellaisiin henkilöihin jotka voivat auttaa selvittämään miksi ensimmäinen Bille tuli Suomeen ja kuka se oli.

Olen saanut selville aikamoisen kasan uutta tietoa ja päivitän tietoni kesän kuluessa. Se jymäyttää sukat jalasta!

kuvia klikkaamalla saat ne suuremmaksi. Huomaat myös monet muut vaakunat ja niistä kerron myöskin tuonnempana.

 

suku

Billesukuvalmis1

Billesukuvalmis2

Billesukuvalmis3

Billesukuvalmis4

billesukuvalmis5

billesukuvalmis6

billesukuvalmis7

Pinkin linjan alla ovat ne jotka ovat suurella todennäköisyydellä elossa, tämän päivän sukupolvet. Minun on siellä vain malliksi. tyttäreni S.E.Lindahl pitäisi olla siellä myös.

Under the pink line are those who are most likely still alive, the present days generations. Mine is there just for example. My daughter S.E. Lindahl should be there too.

287 thoughts on “Alkuperä/Origins

  1. Muuten onko nimi kuinka päin oikein kirjoitettu, kun kumpaakin näkee.
    Bille Basse vaiko Basse Bille?
    Löysitkö ne sukukirjat Malmön kirjastosta?

  2. Saisiko tuon alla luvatun linkin?

    Mutta mutta: olen löytänyt muita elossa olevia Skånelaisen Bille suvun jäseniä ja heillä on yhtä hyvä kotisivu kuin Bent Billellä, ilman pöpöjä ja toimiva, ja sieltä bentkin niitä tietoja lainasi, laitan sen linkin ylös sinulle pian, olen väärällä tietokoneella juuri nyt.

    • Joo, olen ollut sairaslomalla pitempææn kuin ensin luulin. Suurin osa læhettæmistæsi linkeistæ on jo ollut kokoelmissani mutta kuten aiemmin mainitsin en kesæisin kirjoittele paljoa, joten en ole kerinnyt kirjoittaa løytæmiæni tietoja yløs.
      Mitæ tulee aikaisimpaan Billeen niin heitæ on mainittu viikinkiaikaa edeltævænæ aikakautena myøs. Tuo ‘aatelisuus’ tulee kuvaan silloin kun muutkin suvut ‘aateloituvat’. Siitækin kirjoitan syksyllæ ja talvella.
      Aloitan kaiken tæhænastisen tietojemme yhteenkokoamisen ja kirjoittamisen pian, ja jos olen joitain ideoitamme unohtanut mainita tai vahingossa poisjættænyt linkkejæ niin kerrothan? Tulee olemaan todella iso kirjoitusurakka edessæ, mutta myøs antoisa.
      Tutkimus jatkuu talvella vaikka keskitynkin kaiken løytyneen tiedon kirjoittamiseen blokkiin.
      Etsin myøs hyvææ sukupuu ohjelmaa jonka avulla voisin siirtææ puun blokkiin…tai ainakin vanhemman osan siitæ.
      Olen nyt terveempi ja voin vihdoin olla enemmæn online.

  3. Sukujutut Luhtasaari Seinäjoella taitaa olla Suomessa paras, mutta miten sen saa nettiikin esille, en tiedä. Sitä sinun täytyy kysyä heiltä. Yhteystiedot ovat netissä.
    Itse mietin pitkään mitä käyttäisin ja lopulta päädyin Sukujutut-ohjelmaan sen turvallisuuden takia. En halua, että sukutiedot leviävät hallitsemattomasti minne sattuu ja niitä lukee tai käyttää kuka sattuu, varsinkin lain rajaamat alle sadan vuoden tiedot, joita sukupuissani on esillä.

    Yksi suvusta voisi toimia “operaattorina”, joka pitää sukusivua…puuta yllä ja täydentää sukupuutietoja, mutta muut eivät pääse siihen käsiksi muuten kuin tämän “operaattorin” kautta, joka siirtää tiedot hänelle lähetetyt tiedot suvusta sukupuuhun. Silloin sukupuu pysyisi hallitusti koossa, eikä menisi sekaisin, jos kaikki eivät siellä hääräisivät. Sille voisi perustaa oman osoitteen, josta sukuun kuuluvat voisivat tulostaa, katsella ja tutkia sukua, sekä puuta, mutta eivät muuttaa tai täydentää sitä itse. Vaadittaisiin omat käyttäjätunnukset, joita saisi tältä “operaattorilta” omilla henkilö-/yhteystietoja tietojaan vastaan. Nämä tunnukset olisivat perhe- tai henkilökohtaiset.

    Netissä olevissa “ilmaisissa ohjelmissa” on aina jokin koukku sen ilmaisuuden takana, joka vie harhaan sukuharrastajia. Tietysti on ihmisiä, jotka haluavat tietojensa leviävän kuin tuhka tuuleen kaikille ja silloin netin ilmaisohjelmat sopivat heille ongelmineen.
    Tiedän erään tapauksen, jossa oli aluksi käytetty netissä “ilmaista” sukututkimusohjelmaa. Sitten oli maksettu tarvittavat/vaadittavat maksut, jotta pääsee käyttämään laajempaa täydellistä ohjelmaa. Sitten tämä henkilö olisi halunnut tulostaa sivuilta omaa sukupuutaan, niin yllätys olikin se, että hänen olisi pitänyt ostaa/maksaa erillinen lisenssiavain, jolla vasta saadaan tulostettua sukupuuta siitä ohjelmasta.
    Mielestäni on aika kieroa ensin maksattaa kaikki ja kun haluaa tulostaa itse jo kertaalleen maksamastaan ohjelmasta tai sen käyttöoikeudesta, niin joutuu maksamaankin lisää tulostusta varten.
    Mitenkähän rehellistä tuollainen toiminta oikeastaan on?

  4. Hej,

    Mä koetan saada lainalle tanskankieliset Bille-suvun kirjat 1-2 Malmön kirjastosta.
    Saas nähdä onnistuuko. Kyllä vähän epäilen, koska kirjat ovat niin vanhoja. Tokkopa antavat niitä lainalle, mutta sitten se selviää, kun saadaan vastaus.
    Eikös ne kirjat ole myös netissä sähköisenä? Niiden plaraaminen tietokoneen näytöllä käy työstä. Fyysiset kirjat olisivat parempia selattava.
    Nyt vain odotellaan vastausta, koska kirjoilla oli joitakin käyttö- ja lainausrajoituksia Malmön kirjastossa.

  5. Hej,

    Sukututkimus ei tunne kesä- ja talviaikojen eroa.
    Sen pitäisi olla ympärivuotista toimintaa, jotta asiat etenevät, jos ovat edetäkseen.
    Sukututkijalla ei ole “kesälomaa”, koska asiat pyörivät päässä kokoajan varsinkin, jos on jotain mielenkiintoista tiedossa.
    En minä ainakaan voisi olla tekemättä mitään asian eteenpäin viemiseksi…siis pikemminkin ajassa taaksepäin viemiseksi.
    Nyt pitäisi päästä dokumenteilla todistettavasti taaksepäin noin 1365.
    Tarinat, kertomukset, perinnetieto, tarut, saagat jne. eivät oikein ole luotettavia lähteitä, jollaisia voisi hyväksyä pitäväksi todisteeksi suvun aikaisista vaiheista. Riippuen kylläkin siitä kuka ne on talentanut ja kirjoittanut muistiin…papit, munkit, nunnat, kirjurit etc.

  6. Kirjat on tilauksessa Malmöstä. Saas nähdä koska tulevat.
    Mielenkiintoista on tietää se, että mihin sukukirjan löytämät varmat tiedot loppuvat. Sekin kiinnostaa, että ovatko he käyttäneet saagoja ja muita tarinoita kirjassa. Toivottavasti siellä olisi hienoja vanhoja kuvia, piirroksia, vaakunoita ja kaavioita.
    Sitä ihmettelen, että tutkijat eivät olisi aikaisemin löytäneet varhaisia pitäviä tietoja Bille-suvusta, joita ei olisi jo julkaistu. Ne tutkijat ovat olleet todennäköisesti ammattilaisia yliopistotason henkilöitä.

    Muuten se DNA-testi.
    Miten se on tehty? Haploryhmäkö sama Billellä ja Åbergilla? Jos haploryhmä on sama, niin heillä on sama muinainen esi-isä jossakin kaukaisuudessa. Miten kaukana tämä henkilö on? Muutama sata vuotta vai tuhatta vuotta? Entä mutaatioiden määrä, onko herroilla niissä miten paljon poikkeamia toisistaan? Löytyisikö niistä tietoa vai onko se vain arvausta?
    Me olemme ottaneet DNA testin. Omani vielä odottaa. Niitä olisi mielenkiintoista verrata herra Åbergin vastaavaan testiin. Teemme testit Family Tree Dna Finlandin kautta. Itse osallistun Finland-Projektiin ja maailman laajuiseen projektiin.

      • Hallo Guten Morgen…aufwachen bitte,

        Oletko sinä Suomen sukututkimusseuran jäsen? Jos et, niin kannattaisi liittyä. Laitoin sivustostasi asiaa Suku Forum keskustelusivuille. Se löytyy haulla Astrenius-ketjusta. Nämä Astrenit liittyvät minuun suorana esi-isänä. Se keskusteluketju on valtava. Siellä on paljon lukijoita. Vuodesta 2008 alkaen reilut 112000 lukijaa/kävijää. Toinen, joka liittyy myös mutkan kautta Astreneihin on Alftanit ja Friis-suku. Kaikissa on pappeja vaikka muille jakaa. Abrahamin kronikka kannattaa lukea. Sielläkin on jo yli 100000 lukijaa/kävijää.
        Pyysin Suku Forumissa ihmisiä mukaan kaivamaan esille lisää mahdollisia paikkoja mistä voisit etsiä lisää tietoa.
        Jos et ole lukenut fyysistä Bille-Ättens historie I-II, niin lainaa se kirja. Siellä on hienoja sukukarttoja useita, sinettejä, vaakunoita, joitakin valokuvia suvun rakennuksista etc.

      • Joo sain siitæ kopioita kun kyselin Allindegårdin sijaintia Ringstedin vierellæ. Museosta autettiin paljon. Kun nyt saan tietokoneeni kuntoon niin laitan kaikki linkit ja tiedot yløs mitæ olen løytænyt ja sitten voimme kartoittaa mitæ puuttuu.

  7. Hallo, du lever…ei siis tarvittukaan sitä pappia…;-)))
    Muuten sain sen Billen sukukirjan Malmön kirjastosta käsiini tai oikeastaan huomenna, kun rantaudun kaupunkiin. Olen kaivellu kvartsi-iskoksia maasta…kivikautta…keitähän lienevät täällä vaellelleet joskus muutamia tuhansia vuosia sitten. Yksi ajanjakso on jo tiedossa 3500-6000 vuotta sitten, joku hukkas talsokivikirveensä….
    Saas nähdä miten hieno se sukukirja on ja millaisia kuvia…tanskaksi…kait sr menee siinä kuin saksakin.

  8. Nyt se on käsissä.
    Hieno kirja.
    Sukukarttoja.
    Sinettiä.
    Vaakunoita.
    Sivuja noin1000…ja taskankielellä…moon varmahanki vähän liian hullu pohojalaaseksi.
    Niin on täällä ihmisiäkin…

    • Sitä, kun ei heti tutki asiaa tarkasti, tulee virheitä.
      Kirjassa onkin 1544 sivua pelkkänä tekstinä. Sen päälle kuvat, sisällysluettelot, nimiluettelot, sukukartat, sinettikuvat, vaakunakuvat.
      Mielenkiintoinen suku, johon voisi olla kiva kuulua. Mutta…faktat pitäisi saada kaivettua jostain esille. Jos niitä ei ole, niin arvailulla lyö itseään kirveellä polveen. Siitä löytyy Suomesta muutamia esimerkkejä eräästä sukusivustosta, jossa yhdenkin henkilön taustalla mennään jopa Romulukseen ja Remukseen ja Cleopatraan etc. Uskoo ken tahtoo ja miten sen todistat oikeaksi tai vääräksi mahdollisen mielikuvituksen tuotteen.
      Bille-ättens sukukirja on todella mielenkiintoinen. Se on siellä sinun linkissäsi, mutta siitä puutuvat kaikki kuvat, sukukartat etc.
      Onko se ollut sinulla lainalla? Kannattaa, niin saat kuvattua kameralla kartat. Ne ovat liian isoja kopiokoneeseen ja kirja kärsisi siitä. Sitä pitää kohdella varoen.

  9. Oho nuo kaksi yllä olevaa linkkiä eivät aukeakkaan täällä niitä klikkaamalla. Tässä ohessa ohjeet mistä ne löydät.
    Mene Suomen sukututkimusseuran Suku Forumin sivuille, tee haku etsi-toiminnolla bille, lisää laatikkoon vaadittu tunniste, sitten etsi, sen jälkeen avautuu esille neljä keskusteluketjua, joissa Bille-sana esiintyy, valitse niistä seuraava “Anthonin ja Ramsayn eri vanhemmat Jacob Garpille” kirjoittanut Tapio Vähäkangas, sieltä mene keskustelusivulle 2 ja siellä on sinisiä linkkejä avattavaksi, valitse tuossa yllä olevat kaksi linkkiä, niin aukeavat ja saat luettua ja kelattua Bille-sukujuontoa edestakaisin.

  10. Hej,

    Joko sun konees toimii vai polttiko se kaikki proput koko talosta?
    Kuvaan juuri Bille Ättens historie I kirjaa. Kirjassa ei ole tullut vastaan kovin vanhoja vuosilukuja. Siinä liikkuvat 1500-1700 välillä tällä hetkellä. Hieno kirja, joka olisi mukavaa olla itselläkin, jos ja kun kuuluisi varmasti sukuun. Ei sitä muuten hyllyssä viitsisi säilyttää muuten kuin keräilyharvinaisuutena.
    Ehkä sinun kannattaisi vähän jarrutella Billenä olemisessa, koska siitä ei ole mitään varmuutta. Siinä vain huitaisee itseään kirveellä polveen.
    Miten se DNA-testi meni vai onko se paikkansa pitävä, kun tuloksia yhteisestä esi-isästä vuosien päässä ei tuoda julki?
    Minä luotan vuoren varmasti Tapio Vähäkankaan tutkimuksiin Peder Danskesta. Hän on myös löytänyt samoja miehiä kuin herrat Bille ja Åberg, mutta hän ei viisaana ja pitkän aikaa hyvin paljon keskiaikaisia sukuja tutkineena miehenä pystynyt yhdistelemään “lonkalta” kaikkia samaan sukuun. Turha mutkia on oikoa tai taikoa suoriksi, jos ei ole varmaa tietoa.
    Peder Dansken nimi toki antaa vihjeen, että hän olisi tanskalainen. Meillä on suvussa Friis – Frese sukunimi, mutta sitäkään ei ole pystytty osoittamaan mistä nimi tarkalleen tulee. Friis antaa vain viitteen Tanskasta, Pohjois-Saksasta, Hollannista tai muinaisesta Friislandista. Yksi näistä Friis-suvun miehistä makaa Naantalissa kirkon lattiassa haudattuna.
    Mitä se Lundin yliopisto sinulle vastasi, koska riemastuit tiedoista?
    Kerää vain varmoja tietoja. Kaikki sadut, sagat, tarut sun muut kertomukset eivät riitä kuin haaveiluihin ja fantasiapuun rakentamiseen. Sellaista minä on suvustani halua. Kaikki tarinat, joilla ei ole perää, ovat vain satuja lapsille sekä lasten lapsille.
    Mutta sukututkimukseen ne eivät sovi.
    Sama haploryhmä vain osoittaa, että se muinainen mies on tullut läpi Euroopan vaikkapa Espanja, Ranska, Hollanti, Saksa, Tanska, Ruotsi ja Ruotsin itämaa-reittiä nykyiseen Suomeen. Haploryhmä kertoo saman esi-isän jossakin kaukana menneisyydessä. Tuon reitin ne esittivät BBC:n dokumentissa, kun geenit ovat tulleet eripuolille Eurooppaa. He miettivät mahdollista reittiä ja tuo oli yksi niistä geenien leviämisväylistä.

  11. Kannatta lukea seuraava Vähäkankaan artikkeli!
    Uudessa Genoksessa on Tapio Vähäkankaan erinomainen artikkeli ” Kaksi hämäläistä ritaria ja heidän perijänsä”. Siellä törmätään jälleen kerran myös Peder Danskeen.

    Minua edelleen ihmetyttää miten Peder Danske voi voitu yhdistää tanskaliseen Bille aatelissukuun, koska tietoja sukuyhteydestä ei ole vielä tullut esille. Jos ne Suomesta löytyvät, niin Vähäkangas olisi ne kaivanut esille jo aikoja sitten.

    Sain Bille Ätten historie I valokuvattua, mutta se seitsemän kertaa taitettu iso sukukartta tuottaa hieman ongelmia. Täytyisi saada se suoristettua, mutta ei oikein uskalla kartan iän takia. Taidan vain aukaista sen ja kuvata sen osissa sellaisenaan. Jos kartasta haluaa paremman version, niin se on kuvien perusteella piirrettävä uudelleen käsin paperille. Siinä onkin sitten hommaan hetkeksi, koska se on suuri sukukartta.

  12. Hej,

    Se olikin osa kaksi karttoineen, jonka kuvasin ensin.
    Juuri kuvasin osan I.
    Siellä on alussa mielenkiintoinen kohta, jossa puhutaan sivulla isästä ja tämän pojista Jon, Olof, Jakob ja Esbern, sekä viidennestä veljestä, jonka nimeä ei tunneta. Heidän isänsä oli ritari Niels Bille 1307. Tämä taitaa olla lähin mahdollisuus mikä tässä kirjassa on tunnetusti esillä.
    Kuka oli tuo nimetön veli?
    Tämä ritari Niels Bille 1307 on ollut ehkä 30-40 vuotias, vaimo ja viisi lasta…poikaa.

    Jos suvulla on yhteys Suomeen, niin mihin? Vähäkangas mainitsee artikkelissaan Genoksessa 1999/69 seuraavat herrat, joiden sukunimi Danske viittaisi vanhaan yhteyteen Tanskaan. Nigles Danske 1353, Peder Danske 1400 luvun alkupuolella, Olof Danske 1400 luvun alkupuolella ja Björn Danske 1423.
    Nigles Danske?
    Kuka on hänen esi-isänsä Tanskassa?

  13. Hej,
    Minä ehdotin yhdelle Amerikassa olevalle kirjojen internet archive-sivustolle, että scannaisivat myös Bille ättens historie-kirjan II-osan internettiin kaikkine siinä olevine sukukarttoineen. Ykkösosa siellä jo onkin scannattuna. Kakkososassa on monta sukukarttaa…sukupuuta. Etenkin se valtavan iso kirjan lopussa.
    Kiittivät ideasta ja koettavat saada myös kakkososan internettiin, kunhan löytävät vain sellaisen missä kartatkin ovat tallessa.
    Epäilivät, että arkistossa olevat kirjat eivät mahdollisesti näkyisi muualla kuin Amerikan mantereella.

    Miten sinun homma etenee?
    Löytyykö uutta vai vaan samoja jo löydettyjä tietoja?
    Tuon ritari Niels Billen vuodelta 1307 puuttuva poika pitäisi löytyä, jotta saadaan selville kuka hän on ja onko hän se henkilö, joka tuli mahdollisesti Suomeen. Ajankohta sopii liiankin hyvin, mutta tosiasiat esiin, jotta se olisi varmaa. Älä sitten kyhää mitään fantasiasukupuita, niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos yhteyttä ei löydy, niin sitä ei löydy. Turha on koettaa väkisin vääntää sopimaan, jos ei sovi, niin ei sovi ja piste. Niels ja Nigles muistutttavat niminä toisiaan. Voisiko yhteys olla tuossa?
    DNA-tutkimus ei todista muuta kuin sen mitä kautta Suomeen on tultu, ei sitä kuka se mahdollinen henkilö voisi olla, koska tästä päivästä takaperin 700-vuotta on aikas ongelmallinen saada tarkasti selville. Mutaatiovaihtoehtoja on tapahtunut liikaa.
    Oletko jo testannut itsesi?
    Entä se keuruulainen sotamies Erik Bom? Sopiiko kuvaan Bomeista? Oliko tiedosta apua?

    • Moi ja joo ei väkisin voi mitään luoda.
      Kerroin uutisista uusimmassa päivityksessä.

      Noita Erik Bomeja vilisee paljon, pitää löytää se meidän Eerikki. Kiitoksia vinkistä kuitenkin.

      • Päivitys?
        Millä puolella?
        Vai tuolla “Follow” sanan takana?
        Missä?

        Tuo Eerikki ja hänen sukunimensä sotilassukunimensä Bom voi olla kinkkinen haettava.

        Tuosta kirjan scannauksesta sen verran, että kerroin heilklke sellaisen löytyvän Malmön kaupunginkirjastosta. Saas nähdä.
        On muuten hieno sukupuu ja iso. Siitä tuli noin 30 valokuvaa. 27 taitettua noin sen kirjan kokoista sivua ja jokaisesta kuva.

        Itse etsin yhtä Jacob Sigfridssonia, joka katoaa 1751 tammi-helmikuun aikana yks kaks ja todennäköisesti armeijaan, sekä sieltä sotimaan. On ollut äijässä etsimistä. Talo talolta rippikirjoja lävitte ja sotilasrullia. Tämä mies saattaa olla yhden varman esi-isän isä, mutta pitäisi ensin löytyä jostain muualta, jotta esi-isän isyysasia varmistuisi.

        Tein yhdestä meidän sukuun liittyvästä nimestä 10 sivun artikkelin. Tänne en sitä laita. Nimen kirjoitusasu ja -tapa vetää “väkisin” ulkomaille. Tietoja sai kaivella vaikka mistä.
        Sanan alkuperä keskialasaksin kielessä. Että sinnepäin sitä “väkisin” mennään ennemmin tai myöhemmin.

      • Mitähän tämä sukututkimus oikein on, koska taas törmäsin aivan muiden asioiden yhteydessä Peder Danskeen? Tuli puun takaa eteen ja ihmettelin ompas tämä mailma pieni. Kerroin tutkineeni yhtä suukuumme liittyvää nimeä Pohjanmaalla ja kappas olikin hetken perästä Merimaskussa alueella, jossa Peder Danskella on ollut Vähäkankaan mukaan talo, mahdollisesti merransija, maita ja mantuja ehkä joskus 1390-1420. Tai suvulla on ollut vanhoja maaomistuksia.
        Nimi viittaa keskialasaksin kieleen ja vahvasti sinne Tanskan suuntaan. Ruotsiakaan ei voi ohittaa, nykyistä eteläistä Ruotsia, mutta ne kohteet ovat liian sisämaassa.
        Näyttää siltä, että alueella on ollut muitakin tanskalaisia tai jo silloisessa itäisessä Ruotsissa olleet tanskalaiset ovat antaneet sille paikalle itse nimen kotiseudun muistona, kuten erämiehet nimesivät erämaitaan aikoinaan ja levittivät rintamailla käyttämää nimeään, kotipaikan tai kylän nimeä ympäriinsä.
        Mikä ihme vetää tuonne Merimaskun suuntaan taas?

  14. alfafreja
    July 20, 2014 at 9:13 pm

    No upeeta! Nyt eiole varmaa että se oli hän joka suomeen tuli, eivätkä vuosiluvut passaa ollenkaan koska Erik murhattiin 1286. En ole ehtinyt kirjoittaa asiasta, ja tutkin sitä parhaillaan. Jos on jotain vinkkejä tai ehdotuksia miten voisin tehostaa tutkintaa, olisin iloinen vinkeistä ja ideoista. Katsotaan mitä saadaan selville!

    Katsohan tuota omaa vastaustasi sinun Welcome osiossa. Katso mitä sanot Klippingistä ja murhasta 1286.
    Mitäs tuumaat seuraavasta herrasta ja ritarista, sekä hänen pojistaan, että puuttuvasta viidennestä?

    “Juuri kuvasin osan I.
    Siellä on alussa mielenkiintoinen kohta, jossa puhutaan sivulla isästä ja tämän pojista Jon, Olof, Jakob ja Esbern, sekä viidennestä veljestä, jonka nimeä ei tunneta. Heidän isänsä oli ritari Niels Bille 1307. Tämä taitaa olla lähin mahdollisuus mikä tässä kirjassa on tunnetusti esillä.
    Kuka oli tuo nimetön veli?
    Tämä ritari Niels Bille 1307 on ollut ehkä 30-40 vuotias, vaimo ja viisi lasta…poikaa.”

    “Tuon ritari Niels Billen vuodelta 1307 puuttuva poika pitäisi löytyä, jotta saadaan selville kuka hän on ja onko hän se henkilö, joka tuli mahdollisesti Suomeen. Ajankohta sopii liiankin hyvin, mutta tosiasiat esiin, jotta se olisi varmaa.”

    Tuolla herra ritari Nielssillä on ollut jo 1307 viisi poikaa. Hänen ikänsä voi olla enemmänkin kuin tuo jo arvelemani ja samoin myös pojilla, joista YHTÄ EI TUNNETA, eikä tiedetä missä hän mahdollisesti olisi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kaivelehan huvikses vähän syvemmälle.
    Pitää näemmä lukea kaikki mitä olet tänne kirjoitellut, jotta niitä sanomisiasi voi näin yhdeistellä omiin ajatuksiinsa.

  15. Hei, onko seuraava asia sinulle tuttua?

    Tässä kaivaessa lisätietoa suvusta osui Turun kaupungin historia-kirjassa 1366-1521, Erkki Kuujo, silmiini nimi Hans Basse.
    Kirjassa sivulla 90 kerrotaan hänen myyneen talonsa 1454 eräällä, joka lahjoitti sen Pyhän Ruumiin altarille.
    Basse nimisiä sanotaan olleen Tallinnan ja Tanskan aatelistossa, mutta ei tiedetä, oliko tämä Turun Basse heidän sukuaan. Turkulaisella Bassella sanotaan olleen yhteyksiä Tallinnaan, jossa hän oli ollut jonkin perintöasian todistajana.
    Sivulla 193 kerrotaan tuosta Hans Bassen talosta, jonka hän myi. Talo olisi sijainnut silloisen torin eteläreunalla keskiosassa. Siitä tuli Pyhän Ruumiin alttarin talo noin 1454-1540 ja sama talo oli päätynyt myöhemmin Hornien haltuun ja edelleen siitä tuli Turun hovioikeuden talo 1671-1827. Sittemmin se jäi ruotsalaisen lyseon alle yhden toisen killan omistaman toisen talon kanssa. Ne olivat torin reunalla vieretysten.

    • Kiitoksia tästä, kyllä, tuo Basse tosiaan kuuluu tanskan ja viron tärkeisiin sukuihin. En tiennyt tuosta talojutusta, olet löytänyt arvokkaan johtolangan. Minä puolestani edelleen luen kun ehdin ja pidän silmiä auki sen sukulaisesi löytämiseksi joka luultavasti jäi tänne tanskaan ja sai uuden perheen. Kaatuneitten lukumäärä noissa sodissa oli aikamoinen ja ne marssivat pitkiä matkoja. Ainoa tilaisuus uuteen perheeseen olisi ollut sodan loputtua. Olen tähän menessä lukenut sotahistoriaa ajalta …siirryn sodan jälkeiseen aikaan piakkoin.

  16. Hei,
    Katso, jos mahdollista, joskus moni osainen sarja “Kuninkaittemme jäljillä”.
    Se on tullut televisiossa.
    Siellä on jotain mielenkiintoista tanskalaisten hallitessa maata ja Tanskan sodista etc.

  17. Mistäs löytäis Tanskan kirkonkirjat?
    Onko ne jo netissä?
    Pitäisi löytää pari herraa muutaman sadan vuoden takaa… 400 – 600 vuotta takaperin.

  18. Lueppas Jacob Larsson Teitts Klagomålsregister emot adeln i Finland.
    Vuosilta 1555-1556.
    Siellä on sivuilla 84 ja 92 mainittu Knut Dansk.
    Siellä on Tönne Olofsson Vildeman sivulla 226.
    Otte Rud sivulla 130.

    • Mielenkiintoista. Noihin aikoigin yksi toinen (oletetusti esiisä) oli mukana Tukholman verilöylyssä jossa teurastettiin suuri osa ruotsin aatelisperheistä. Onkohan nuo asiat yhteydessä toisiinsa? Hmmm…

      • Ja vielä…
        Meillä tutkittiin eräs iäkäs (85v.) sukulaisnainen.
        Hänelle tehtiin aluksi Family Finder DNA-testi.
        Tarkemman tuloksen saamiseksi tarkkuutta pitää nostaa isä- ja äitilinjoja pitkin.
        Saadut tulokset viittaavat jo nyt Ruotsiin, Norjaan, Irlantiin, Skotlantiin, Englantiin, Tanskaan.
        Hajaosumia oli muuallakin, mutta noilla seuduilla oli isompia ryhmittymiä, joissa samaa geeniä tavataan. Toki löytöjä, isojakin, oli muualla kaempana etelässä Espanja-Pohjois-Afrikka-akselilla ja kaakossa Kaukasuksella päin…
        Suvusta löytyy mm. pappissukuja Astrén, Alftan, Stuteus, Friis ja Reinius. Sitten tulee myös vastaan mm. Jägerhorn af Storby, Danske ja Svärd-Kurki ynnä muita.

        Oma testi on edessä nyt syksyllä. Odotimme tämän naishenkilön testitulosta.
        Minulla on tarkoitus tehdä kaikki kolme ja niistä parhaimmat testit.
        Maksaa, mutta maksakoot.
        Toiset kumoaa nekin rahat muutamassa tunnissa kapakassa.
        Ja mitä jää siitä jäljelle muuta kuin kipeä pää.

        Käy lukemassa Suku Forumissa ketjuja Abrahamin kronikka sivulta 235 eteenpäin ja Astrenius ketjua. Niissä on kohta yhteensä 300000 lukijaa. Ketjut liittyvät toisiinsa. Samoja henkilöitä löytyy kummastakin ketjusta, mutta hieman eri vinkkelistä.
        Siellä puhutaan myös DNA-tutkimuksesta näihin sukuihin liittyvänä.

      • Taidanpa tehdä niin.
        Olen itsekkin ajatellut noita DNA testejä, maksoi mitä maksoi.
        Kerroppa kokemuksestasi niin tiedän sitten kuinka kauan tuloksia pitää odottaa ja mitä niistä saa hyötyä.

      • Tuo Teittin valitusluettelo kertoo lähinnä suomalaisen ja ruotalaisen aatelin väärinkäytöksistä, kieroilusta ja talonpoikien kohtelemisesta.
        Taitaa sieltä löytyä voutejakin, pappeja, nimismiehiä yms….
        Yksi, joka on joukosta poissa, on Jacob Henricsson Hästesko kuninkaan tallimestari ja sotaeversti, Sjundbyn Herra, kunnes kuoli Älfsborgin linnassa vankeuden aikana.
        Tätä Jacob Henricssonia kehutaan kiltiksi aateliseksi, koska ei ollut listalla mukana.
        Omisti myös Kirkniemen. Oli Sääksmäen tuomarina.

  19. Nyt löytyi yksi esiäiti ja tämän veli perheineen.
    Näyttää tulleen tänne Tukholman suunnalta. Veli Tukholmassa.
    Alkaa käydä mielenkiintoiseksi.
    Suunta voi jatkua Tanskaan ja Saksaan nimestä päätellen.
    Mutta antaas katsoa.
    Asiakirjat esille, kun tai jos löytyvät.

  20. Tämä voisi sinua kiinnostaa, jos et vielä ole tiennyt sitä.
    Bengt Olofsson Bille ja Maria Johansdotter Lund menivät naimisiin 13.10.1728. Ruotsissa.

    • Joo he omistivat puolet nykyisestä Skånesta. Olen aikonut mennä Vramin ja Billeslundin kuntiin kylään, heidän kirkkoherransa kertoi että hänellä on paljon asiaa Bille suvusta.

  21. Hei,

    Onko sinulle tuttu Turun tuomiokirkon mustakirja?
    Jos ei, niin lue.

    Siellä on Hannus Basse borgare, i Åbo 1449-1458 sivulla 439, 1454 sivulla 452 ja 453.
    Entäs Ketil Bille i Tenala 1438, 20.2.1438, sivulla 362?

    Sitten täällä on mielenkiintoinen nimi, joka saattaa olla myös kirjoitus- tai lukuvirhe.
    Peder Busse, borgare i Åbo, hans enka, se Olofsdotter, Katarina. Sitten, kun katsoo hänen kohdallaan mainittuja sivuja ja siellä olevaa tietoa, niin hänet mainitaa siellä sukunimellä Bussa. Katarina on Karin Olofsdotter tai Kadrin Olaffsdotter. Peder on Pedhar.
    Sukunimi löytyy mustastakirjasta muodoissa Busse, Bussa ja Besse!!!
    Voisiko tämä olla se Peder Danske, joka olisi käyttänyt myös nimeä Busse, Bussa ja Besse ?
    Tai ainakin kirjurit ovat kirjoittaneet nimen vähän miten sattuu.
    Olisikohan se ollut Basse???
    Pitäisiköhäön ostaa Mustakirja itselle?
    Mielenkiintoinen opus ja paksu.

  22. Hei.
    Tuossa linkki yhteen kirjaan. Hinta 350 Euroa. Antikvaarituote. Voi olla olemassa uudempiakin painoksia, mutten ole aivan varma. Ne pitää itse löytää, joko antivariaateista, divareista tai verkkokaupoista.
    Kirja kertoo ajasta 1229-1515.
    Tämä yksilö on Vantaan antikvariaatissa. Hintaa on kuin Sursillin sukukirjalla.

    http://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=607596

  23. J.W.Ruuth kirjassaan Åbo Stads Historie osassa “Åbo på höjden af sin medeltida blomstring 1400-1471. De tyska borgarenas andra maktperiod” kirjoittaa, että Hannus Basse olisi ollut alkujaan saksalainen. Sivulla 57 Det tyska borgerskapet i nedgång… ” Omsider slutade perioden för Finlands vidkommande med de s.k. “stora hårda åren” i slutet på 1460-talet. Ej under då, om vi ej ur handlingarna få fram mer än 14 nya tyska namn, medan de inhemska nå upp till ett 40-tal1.” Yläviite1: nimiä lueteltuna… Lasse Jönsson, Jop Gudvastsson, Hannus Basse, Lorens Andersson, Lasse Basth, Olof Jacobsson, Jusse Ryting, Stigulf Jönsson, Ervast Olofsson skeppare(1450), Henrik grytgjutare(1451), Hannus Mwr(1451), Matts Gregersson(1451), Vilken Vilkensson(1455), Jacob Svarte(1456), Laurens Jacobsson(1456), Simon Öfverskärare(1456), Jonis Mickelsson(1457), Anders Grystfot(1457), Lasse Skalm(1457), Jesse Magnusson(1457), Peder Torgilsson, skeppar Sten och Klemet Skaldra(1456) äfvensom Mickel Swripe(omkr.1450), Tomas Koris(1450), Jacob Kavo(1450), Peder Haris änka, borgerska(1450), Anders Kairis(Kairiste;1454), Ragvald Surepe(1456), Olof Vitikasson(1456), Ragvald Söijkare(1459), Olof Pothon(1463), Peder Kahara((1463), Mattis Sylta(1464), Magnus Hyrso(1467) och Peder Ensu(1444). Härtill komma änny för åren 1470-1471: Olof Jacobsson, Lasse Ingesson, Olof Turesson, Jons Jonsson och Ragvald Laurensson.
    Tuossa viiteteksitin alkupäässä oli HANNUS BASSE. J.W.Ruuth on pitänyt häntä alkujaan Saksasta tulleena miehenä.
    Muuten mielenkiintoinen kirja. Ei taida löytyä kuin tosi hyvällä onnella antikvariaateista. Eikä varmasti oile mikään halpa teos. Olen kirjastossa nähnyt sidottuna yhdeksi tai kahdeksi kirjaksi. Niissä taitaa olla kaikkiaan neljä osaa, joista on tehty sitomalla yksi tai kaksi kirjaa sisältävä teos.

  24. Kalmarin unioni oli aikakausi, jolloin tanskalaiset hallitsivat suurta aluetta. Unioni perustettiin Tanskan kuningattaren Margareetan johdolla 1397. Oli riitaisa pohjoismainen unioni!
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_Suomessa

    Luulisi tiedon pitävän paikkansa. Jos se olisi väärää, niin se olisi poistettu.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/1300-luku

    Suomea tai oikeammin silloisen Ruotsin itäosia tanskalaiset, englantilaiset, saksalaiset, venäläiset hallitsivat myös paljolti pelon avulla. Turkua hävitettiin useaan otteeseen käytyjen sotien aikana, sekä suoranaisilla tuho- ja ryöstöretkillä.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_historian_sodista
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Viikinkiaika
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista

    Otto Rud ja ryöstöretket Tanskasta Suomeen…merirosvot
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Otto_Rud
    http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/vesi/elama_teksti_rosvo.htm

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_Suomessa… Otto Rud
    Unionin loppuaikana oli Suomessa rauhatonta muuallakin kuin Viipurissa, 1500-luvun alussa tanskalaiset kävivät ryöstöretkillä Suomen rannikoilla, ja kaapparikapteeni Otto Rudi ryösti Turun sekä sen tuomiokirkon aarteet. Tanskalaisen unionikuninkaan Kristian II:n noustessa valtaan, hän kruunajaisissaan mestautti kymmenittäin ruotsalaisia ylimyksiä. Sitä kutsutaan Tukholman verilöylyksi. Ruotsalainen ylimys Kustaa Vaasa nousi vastustamaan unionikuningasta ja sai talonpojat puolelleen. Myös saksalaiset hansakauppiaat tukivat Kustaa Vaasaa ja toimittivat hänelle aseita ja rahaa. Suomalaissyntyiset Flemingin veljekset Eerik ja Iivar valloittivat Suomen linnat Kustaa Vaasalle ja ajoivat tanskalaiset pois Suomesta vuonna 1523. Pohjolan unioniaika päättyi, ja Kustaa Vaasasta tuli Ruotsin ja Suomen kuningas.

    En tiedä moniko piti silloisessa Ruotsissa, nykyiset Ruoti ja Suomi, tanskalaisista. Ei varmaankaan kovinkaan moni, koska mm. Turkua hävitettiin mennen tullen ja Tukholmassa kylvettiin veressä.

  25. Kalmarin unioni oli aikakausi, jolloin tanskalaiset hallitsivat suurta aluetta. Unioni perustettiin Tanskan kuningattaren Margareetan johdolla 1397. Oli riitaisa pohjoismainen unioni.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_Suomessa

    Luulisi tiedon tanskalaisten hallitsemisestä pitävän paikkansa. Jos se olisi väärää, niin se olisi poistettu.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/1300-luku

    Suomea tai oikeammin silloisen Ruotsin itäosia tanskalaiset, englantilaiset, saksalaiset, sekä venäläiset hallitsivat myös paljolti pelon avulla. Turkua hävitettiin useaan otteeseen käytyjen sotien aikana, sekä suoranaisten tuho- ja ryöstöretkien aikana.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_historian_sodista
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Viikinkiaika
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista

    Otto Rud ja ryöstöretket Tanskasta Suomeen…merirosvot.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Otto_Rud
    http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/vesi/elama_teksti_rosvo.htm

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_vallan_aika_Suomessa
    “Otto Rud… Unionin loppuaikana oli Suomessa rauhatonta muuallakin kuin Viipurissa, 1500-luvun alussa tanskalaiset kävivät ryöstöretkillä Suomen rannikoilla, ja kaapparikapteeni Otto Rud ryösti Turun sekä sen tuomiokirkon aarteet.
    Tanskalaisen unionikuninkaan Kristian II:n noustessa valtaan, hän kruunajaisissaan mestautti kymmenittäin ruotsalaisia ylimyksiä. Sitä kutsutaan Tukholman verilöylyksi. Ruotsalainen ylimys Kustaa Vaasa nousi vastustamaan unionikuningasta ja sai talonpojat puolelleen. Myös saksalaiset hansakauppiaat tukivat Kustaa Vaasaa ja toimittivat hänelle aseita ja rahaa.
    Suomalaissyntyiset Flemingin veljekset Eerik ja Iivar valloittivat Suomen linnat Vaasalle ja ajoivat tanskalaiset pois Suomesta vuonna 1523. Pohjolan unioniaika päättyi, ja Kustaa Vaasasta tuli Ruotsin kuningas.”

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Ejbyn_kalkki

    Oli niitä merirosvoja muitakin kuin Otto Rud.
    http://www.meriarkeologinenseura.fi/haaksirikkoja.html

    En tiedä moniko piti silloisessa Ruotsissa, nykyiset Ruotsi ja Suomi, tanskalaisista. Ei varmaankaan kovinkaan moni, koska mm. Turkua hävitettiin ja poltettiin mennen tullen ja Tukholmassa kylvettiin ylimystön veressä.

  26. Oletko jo ruotsalaisen sukututkimusseuran jäsen?
    Kannattaa liittyä ainakin sen forum.genealogie.se:n.
    Miksikö?
    Siellä on aikas monta osiota Bassesta ja Billestä, jotka löytyvät kätevästi sivuston hakutoiminnolla.
    Näkyi olevan seassa joku Bengt Billekin noin 1500-1600 väliltä.
    En lukenut niitä keskusteluketjuja sen enempää.
    Voisi olla jotain kiinnostavaa, jota et vielä tiedä.

  27. Hei Freja,
    Etsin Schleswig-Holsteinin Ditmarschenista herraa nimeltään Johan Sager. Sain selville jo, että alue kuului Tanskalle 1559 alkaen aina 1900 luvulle saakka. Saattaa olla mielenkiintoista kaivettavaa.
    Pitääpä kirjoittaa saksalaisille lisää tietoja Sagerista.
    Olen suomalaisista lähteistä saanut tiedon, että sukua olisi siellä vielä tänäänkin. Se kaivetaan esille, jos saamani tieto pitää paikkansa.
    Näin ne juuret vaeltavat sinne etelän suuntaan.
    Äidin serkun DNA-testissä on osumia sillä alueella, mutta ne saattavat olla vaikka kuinka kaukana ajassa taaksepäin satojen tai yli tuhannen vuoden takana.

    • Hei Freja,

      Tutkin Ruotsin Örebron arkistoja 1600-1750 välillä. Törmasin Örebron kirkon syntyneiden ja kastettujen lapsien luettelossa Olof Billeen ja hänen vaimoonsa Ingrid Billeen noin 1730-1735 aikana. He olivat kummeja. 8.2.1734 Olof Bille oli kummina ja 19.4.1734 Olof Billen vaimo Ingrid Bille oli kummina.
      Porvari Olof Bille kuoli 2.11.1739 64 vuotiaana Örebrossa.

      • Upeaa, kiitoksia. Pitänee kirjoitella blokkiin uusimmat löydöt mutta se ettei ole löytynyt vielä merkintææ tæællæ tanskan kirjoista siitæ kuka Bille muutti suomeen laimentaa intoja. Haluan todistetta, ja haluan itsekin ankkuroida Billet sukutarinaan kunnolla, ilman aukkoja sukupuussa. Se ainoa Bille tæællæ tanskassa joka kertoi Billesuvun jæsenien muuttaneen suomeen on kuollut joten en saa apua sieltæ. Siksi sinun apusi on korvaamaton, Jukka, kiitos kaunis.

  28. Hej Freja,

    Pitää heti oikaista lyöntivirhe. Olof Billen vaimo Ingrid Bille oli kummina 19.4.1732, eikä kuten kirjoitin ensin 1734.
    Ingrid Bille oli Catharinan kummina, jonka vanhemma ovat Christian Debritz ja Christina Debritz.
    Olof Bille oli Andersin kummina, jonka vanhemmat ovat porvari Jacob Westring ja Stina Borre.

    8.12.1733 porvari Olof Bille ja vaimo Ingrid Bille saavat Anna tyttären. Kummeissa mainitaan vastavuoroisesti Debritzin pariskunta. Taisivat olla perheystäviä keskenään.

    Tunnetko sinä ruotsalaisen arkivdigital.se:n? Jos et, niin kannattaa hankkia tunnukset ja ostaa lukuoikeutta.

    Onko sinulla tietoa tuosta ketjussa mainitusta Olof Billestä 1350? Sopiiko tämän DNA-näyte yhteen Åbergin kanssa?

    Tutkin oman sukuni juuria alueelta, joka kuului pitkään Tanskalle ja Saksalle. Vasta II mailmansodan jälkeen alue on kuulunut Saksalle. Meillä olisi siellä tämän hetken tiedon mukaan 2-4 sukua ja niiden juuret. Ne ovat alueella Tanskan ja Saksan rajoilta Hamburgin yläpuolelle pystysuunnassa ja Pohjanmeren itärannalta Itämeren länsirannoille. Siihen, kun piirtää vaakasuoran isohkon ellipsin, niin sen alueella voi löytää tietoja. Erään tiedon mukaan juuria olisi löydettävissä vielä nykyäänkin. Saas nähdä pitääkö paikkansa.

    • Jännittävää! Juu se alue on antanut tanskalle herttuoita ja kuninkaanmurhaajia ja sotia yli vuosituhannen. Sinulle tulee mielenkiintoisia hetkiä sen parissa 😀

  29. Hej Freja,

    Ne herrat sieltä päin näyttävät olevan Turussa 1580-1650 valtaporvareita, raatimiehiä ja yksi pormestari. Taisi olla joku kuninkaan palveluksessakin ollut.

    Suvut ja jälkipolvet jatkaneet toimintaansa siitä eteenpäin. Turussa ovat eräät tietyt suvut olleet hyvin ristissä keskenään.
    Onhan Turussa ollut joku Billekin jossakin vaiheessa.

  30. Hej Freja,

    Tuli tommonen linkki eteen. Pitääkö tiedot paikkansa, niin siitä ei ole mitään tietoa. Tee nimihaut kirjainvalikosta, niin löydät Billen, ehkäpä jotain muutakin kiinnostavaa.
    http://fabpedigree.com/pedstart.htm

    Muuten teetätin jo ekan DNA-testin. Aloitin Family Finderista. Alkuperäni 99% eurooppalainen. Mukana Norjaa, Ruotsia, Tanskaa, Saksaa, Itävaltaa, Puolaa, Unkaria…jne. Mutta nuo saattavat olla ajassa mitattuna hyvinkin kaukana takana päin.
    Muutamalla osumahenkilöiltä löytyy Basse ja Bille. Mutta miten ne ovat löydetyt, ei ole hajuakaan. Samaa oli myös äidin serkulla, mutta eri määrät. Toivottavasti ne tiedot eivät ole peräisin summan mutikassa kopioiduista netissä olleista “sukututkimuksista”, joiden alkuperä saattaa olla vaikka mitä muuta kuin totta.
    Enää puuttu Y-DNA testi isälinjasta ja mtDNAfull äitilinjasta.

    PS. Äidin serkulla löytyi Itä-Afrikka mistä nykyihmisen sanotaan olevan peräisin. On niitä harvoja, jotka sieltä aikoinaan tulivat pullon kaulasta lävitse jonkin katastrofin alla tai jälkeen. Se linja taitaa olla hänen äitinsä perimästä.

    PS2: Sataako vai paistaako sielläö;-]???

    • Hej Freja,

      Oot sä jo tehny oman DNA tutkimukses? Jos, niin onko tullu Billejä vastaan? Mä oon tehny jo mtDNAfull mitokondriotestin äitilinjasta. Saas nähdä mistä geenit ovat kierrelleet muhun.
      Mikäs se olikaan sen Åbergin ja Billen haploryhmät? Onko ne tehny myös tuon asomaalisen testin, jolla haetaan kaikkia sukulaisia? Se voisi yllättää.
      Muuten sain ostettua Hesas yhdestä antikvariaatista vuoden 2004 aateliskalenterin noin 3,00€. Oli edullinen ja todella mielenkiintoinen opus.
      Sain osuman asomaalisessa testissä erääseen elossa olevaan kreivittäreen. Nyt koetan selvittää minkä takia ja mitä kautta.

      • Mä luin sattumalta yhden jutun heinäkuulta. Rohkea ulostulo. Sun kannattais tehdä kaikki testit. Vois olla apua, kun pääsee selville juuristaan taaksepäin. Sitä kautta vois selvitä tarkempiakin tietoja.
        Tee myös se asomaalinen eli serkkutesti. Siinä tutkitaan sinusta kaikki sukulaiset. Sitten äitilinja. Isälinjaa ei susta saa kuin jos sinulla olisi veli tai velipuoli tai tietäisit isäsi isän, jolta voidaan saada Y-kromosomi.
        Serkkutestistä tuli mulle yllätyksiä. Ei niinkään isä- tai äitilinjoissa, vaan sivuhaaroista.

Leave a comment